Informatie over de Bobo

Wie zijn wij, wat doen we en wat kun jij doen?

We staan voor een open dialoog en samenwerking

Of het nu gaat om verkeersveiligheid, vergroening van de wijk, nieuwbouwprojecten of sociale plannen, we staan voor een open dialoog en voor samenwerking. We willen niet gebonden zijn. ons doel is om gesprekken op gang te brengen en constructieve oplossingen te vinden die onze hele gemeenschap ten goede komen.
Samen met bewoners, organisaties, ondernemers en het Gebiedsteam van de gemeente streven we naar positieve verandering. We bieden een platform waar iedereen gehoord kan worden en waar we gezamenlijk beslissingen kunnen nemen die onze geliefde Binnenstad-Oost nog beter maken.

Hier ademen we geschiedenis, cultuur en gezelligheid

Onze buurt is kent een unieke charme: van betoverende gangen en steegjes tot de architectonische pracht van historische panden. Dit is een plek waar wonen, leven, werken en ontspannen samenkomen. En het is ons thuis.

Als trotse bewonersvereniging van Binnenstad-Oost hebben we een belangrijke missie: wij willen de sociale, economische en fysieke leefbaarheid van onze wijk bevorderen en verbeteren. We staan klaar om de belangen van alle bewoners te behartigen en ervoor te zorgen dat onze stem gehoord wordt.

december 2023

Ontstaan van de Bobo

De vereniging “Bewonersorganisatie Binnenstad Oost” (BoBo), opgericht in 1994, heeft ten doel, één en ander in de  ruimste zin:

Ten eerste: het verbeteren en bevorderen van de sociale, economische en fysieke leefbaarheid in de wijk “Binnenstad Oost” te Groningen, en de behartiging van de belangen van bewoners in die wijk, welke wordt begrensd door het Boterdiep, de Bloemsingel, de Oostersingel, de Oostersingel-dwarsstraat, de Steentilkade, de Damsterkade, de Oosterkade, Voor ’t Voormalig Klein Poortje, het Schuitendiep en de Turfsingel.

Ten tweede: het stimuleren, faciliteren en ontwikkelen van (wijk gerelateerde) initiatieven van bewoners van de wijk die leiden tot maatschappelijk verantwoorde activiteiten en/of verdienmodellen die leiden tot het generen van inkomsten, die worden aangewend ten behoeve van de wijk alsmede de duurzame uitvoering daarvan.

Wil je lid worden van de Bobo?

Geen probleem. Klik op onderstaande link om ons lidmaatschapformulier in te vullen