We staan voor een open dialoog en samenwerking

Of het nu gaat om verkeersveiligheid, vergroening van de wijk, nieuwbouwprojecten of sociale plannen, we staan voor een open dialoog en voor samenwerking. We willen niet gebonden zijn. ons doel is om gesprekken op gang te brengen en constructieve oplossingen te vinden die onze hele gemeenschap ten goede komen.
Samen met bewoners, organisaties, ondernemers en het Gebiedsteam van de gemeente streven we naar positieve verandering. We bieden een platform waar iedereen gehoord kan worden en waar we gezamenlijk beslissingen kunnen nemen die onze geliefde Binnenstad-Oost nog beter maken.

Hier ademen we geschiedenis, cultuur en gezelligheid

Onze buurt is kent een unieke charme: van betoverende gangen en steegjes tot de architectonische pracht van historische panden. Dit is een plek waar wonen, leven, werken en ontspannen samenkomen. En het is ons thuis.

Als trotse bewonersvereniging van Binnenstad-Oost hebben we een belangrijke missie: wij willen de sociale, economische en fysieke leefbaarheid van onze wijk bevorderen en verbeteren. We staan klaar om de belangen van alle bewoners te behartigen en ervoor te zorgen dat onze stem gehoord wordt.

Ontstaan van de Bobo

De vereniging “Bewonersorganisatie Binnenstad Oost” (BoBo), opgericht in 1994, heeft ten doel, één en ander in de  ruimste zin:

Ten eerste: het verbeteren en bevorderen van de sociale, economische en fysieke leefbaarheid in de wijk “Binnenstad Oost” te Groningen, en de behartiging van de belangen van bewoners in die wijk, welke wordt begrensd door het Boterdiep, de Bloemsingel, de Oostersingel, de Oostersingel-dwarsstraat, de Steentilkade, de Damsterkade, de Oosterkade, Voor ’t Voormalig Klein Poortje, het Schuitendiep en de Turfsingel.

Ten tweede: het stimuleren, faciliteren en ontwikkelen van (wijk gerelateerde) initiatieven van bewoners van de wijk die leiden tot maatschappelijk verantwoorde activiteiten en/of verdienmodellen die leiden tot het generen van inkomsten, die worden aangewend ten behoeve van de wijk alsmede de duurzame uitvoering daarvan.

Het Bestuur

Als bestuur van de trotse bewonersvereniging van Binnenstad-Oost hebben we een belangrijke missie: wij willen de sociale, economische en fysieke leefbaarheid van onze wijk bevorderen en verbeteren. Wij staan klaar om de belangen van alle bewoners te behartigen en ervoor te zorgen dat onze stem gehoord wordt. Dit proberen wij door onze inwoners van onze wijk te informeren en betrekken de wijk bij belangrijke zaken die in onze wijk spelen.

Het bestuur bestaat uit:

Henk Boldewijn (voorzitter)
Marijke Wilmans (secretaris)
Yolanda Albronda ( 2e secretaris)
Wout Nijmeijer (penningmeester)
Jakobine van Dömming
Amrut Sijbolts
Jan Wiebe van Veen

Lid worden? Vul onderstaand Formulier in

Lidmaatschapsformulier
Kruis aub aan

Ik ben op de hoogte van de Statuten

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Meer weten over de Statuten?