De BewonersOrganisatie Binnenstad Oost (BoBo) is opgericht in 1994. De BoBo is een vereniging en heeft een bestuur bestaande uit en gekozen door leden van de vereniging.
Het bestuur bestaat in ieder geval uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. 

Bewonersorganisaties zijn belangrijk: de gemeente ziet in hen een onderhandelingspartner als het gaat om veranderingen in de wijk, en ook een klankbord om nieuwe ideeën uit te proberen.
De BoBo heeft als doel het bevorderen van het woon-, leef- en werkklimaat in de wijk “Binnenstad Oost” te Groningen.We kunnen altijd nieuwe mensen en nieuwe meningen gebruiken die de organisatie versterken, dus doe mee! 

Ben je bewoner van Binnenstad Oost en wil je op de hoogte gehouden worden van wat er speelt in je straat/buurt? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar contact@binnenstad-oost.nl met vermelding van je naam, adres en liefst ook je telefoonnummer. Als bewoner van 16 jaar en ouder ben je dan automatisch lid van de vereniging Bewonersorganisatie Binnenstad Oost.

U bent bewoner van Binnenstad Oost als u woont aan:  Achter de Noorderkuipen, Achterom, Agricolastraat, Bleekveld, Bloemsingel 2-8, Bloemstraat, Bocht van Guinea, Brouwersgang, Damsterdiep (tot Europaweg), Damsterkade, Grote Gang, Gymnasiumstraat, Hanzeplein, Hopmansgang, Kleine Gang, Kruitgracht, Kruitlaan, Langestraat 2-6, Loppersummergang, Lijnbaanstraat, Mussengang, Nieuwe Sint Jansstraat, Nieuweweg, Oosterhavenstraat, Oosterkade, Oostersingel, Oostersingeldwarsstraat, Oudeweg, Pluimerstraat, Poortersplein, Schuitendiep oostzijde, Smakkersgang, Snikkevaardersgang, Snor, Soniusgang, Steentilkade, Tuinstraat, Turfsingel oostzijde vanaf nr. 18, Vlasstraat, Voor ’t Voormalig Klein Poortje, Vosgang, Walstraat of W.A. Scholtenstraat.